AHLSVIKS UDD

 

Ahlsviks Udd är vårt eget mötes- och utbildningscentrum i Stockholms skärgård. En kreativ och helt unik mötesplats i behaglig avskildhet, en timmes färd från Stockholm stad.

Våra gäster bor i huvudbyggnaden eller i något av de två helrenoverade annexen och disponerar exklusivt hela vår udde med privat strand, egen liten ö med båthus och bastu. En plats där inga andra gäster vistas samtidigt.

En plats för reflektion
Här finns havet, den totala avskildheten och tystnaden. Det ger plats för reflektion och eftertanke, som föder kreativitet och energi. 
 Omfamna stillheten och låt gårdens avspända miljö ge näring till idéer och få gruppens sammanhållning att växa.

Kulturhistorisk miljö
På gården har det funnits hus sedan 1500 talet. Huvudbyggnaden byggdes 1876 och 1908 startades pensionat för vila och rekreation. 
 Fyrtio gäster fick tre mål om dagen för fem kronor dygnet.
I sina memoarer berättar Ivar Lo- Johansson om gästerna, många av Stockholms dåtida kultur- personligheter, som bidragit till gårdens kulturhistoriska 
atmosfär och miljö.

Personligt & Omsorgsfullt
Kökschef och sommelier Lena Salomonsson väljer omsorgsfullt råvaror till skräddarsydda menyer och tillagar personligen måltiderna på plats.
Närodlat är mer än ett ledord för Lena som stolt använder närodlade produkter från Svartsö och grannöarna. Med Lenas egan ord ”Farm to Table har jag sysslat med hela mitt liv, åratal innan det blev hippt på New Yorks restauranger”
Med hjälp av vår personal skapar Lena en minnesvärd matupplevelse med personlig service.

Gästrum
Våra gäster bor i ett av de 12 gästrummen, de flesta med havsutsikt, fördelade mellan huvudbyggnaden och de två annexen. Skärgårdspensionatets ursprungsmiljö är bevarad, varsamt renoverad för att möta dagens krav på komfort och teknik.

Mötet i Centrum
Utöver våra formella mötesrum finns många platser för reflektion och informella samtal, enskilt eller i grupp. Här möts man konfidentiellt och ostört i salonger eller under äppelträden, på bryggor eller i båthus, i biblioteket 
 eller i något av grupprummen. 
 

Det är vår fasta övertygelse 
 att miljön är en grundsten i förutsättningarna för konstruktiva samtal och personlig utveckling.

Personlig Omtanke
Vi värnar om gårdens husmorstradition vilket 
 skapar en unik hemkänsla. Vakna till doften av hembakat bröd och nybryggt kaffe. 
 Njut av en en kopp te i biblioteket eller en vedeldad bastu efter dagens slut. 
Förstklassig service med personlig omtanke.